Известие

Collapse
No announcement yet.

Мнения, впечатления, наблюдения за 147/156/GT относно обяви в сайтове.

Collapse
This is a sticky topic.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Не ти разбрах мисълта за колата .. каква е ?
    Не казвам че листа е някакъв сериозен документ, просто фърчащ лист който може да бъде направен от всеки средно-знаещ италиански... Беше в колата при пристигането й в България, така й го показвам на всеки идващ да оглежда колата.. Не писах по - горе с цел реклама !!
    EX : Alfa Romeo GT 1.9JTD '06
    Alfa Romeo 159 Ti 1.9JTDm '07

Comment

• ------------------------------------------------------
      Last edited by eproHD; d.m.y г., 09:23.
      Alfa Romeo 147 1.9 JTD 16V M-JET 140hp 192A5.000,6 marce-DISTINCTIVE +SELENIA WR (WIDE RANGE) 5W-40 - временно спряна от движение....
      Alfa Romeo Brera 2.4 JTDm 20V 210CV
      sigpic

Comment

• Друже вземи смени маркуча, всеки който я погледне ще си каже "тоя един маркуч не е оправил дет се сменя за 10мин, кво остава за другата подръжка". Поправи всичко, като дойде купувач да няма за какво да се хване, ще видиш че ще се оцени и ще се вземе без много циганий.
        Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
        Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
        Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Тази на кой колега е ? Има стикер на стъклото.

http://www.cars.bg/c1515216
          Alfa Romeo GT 1.9 JTD 16V
          DUCATI Monster
          Alfa Romeo 156 2.0 TS 16V-EX

Comment

• Първоначално публикувано от m1lk4 Покажи съобщение
            Привет. Не пиша много по този форум, въпреки че съм регистриран от доста време тук. Аз съм въпросния собственик на бургаското ГТ с номер А2770МК. Днес колегата xenos я кара в сервиз. Майстора я свърза към компютър. Освен горе споменатите "проблеми" със скърцането на горен десен носач при студено и влажно време и омасления интеркулер, на лаптопа на механика му изписа грешка в спирачките на автомобила. Майстора не можа да каже какво означава и даже той се учуди. ( може би някой датчик, но нищо сериозно). В сервиза провериха и дюзите ,3 бяха супер в нормите, едната беше малко извън на свободна, но като се даде газ влиза в нормите ( не знам какво и става, но нищо фрапиращо) Автомобила дойде от Италия 2013г. август месец по поръчка при оглед единствено на снимки в интернет и доверието на дилъра ( приятел на баща ми с професионално мнение и оценка ). Автомобила е с всички оригинални книжки, двустранен протокол на италиански, с инициалите на предишния собственик и италианските номера на автомобила. С автомобила дойде и този лист, при който ясно се вижда какво е сменяно и кога. http://postimg.org/image/erkeaf4ox/
            Качвам и няколко снимки на двигателя и омасления интеркулер който стресна сериозно колегата xenos.
            Тъй като колегата се отказа (здраве да е !!!!!), автомобила все още търси нов собственик. Причината за продажбата е ясна - септември месец отивам в Италия за брера след 2008г. фейслифт ( живот и здраве)
            Маркуча който излиза от двигателя наистина е за смяна, има дупчица от която излиза въздух. Всеки който иска да я огледа и да я вкараме в професионален сервиз е добре дошъл.
            http://postimg.org/image/tplco6dq5/ http://postimg.org/image/4l75w077x/ http://postimg.org/image/qjg4dp3uf/
            Браво колега, добре си описал нещата. Но това не е дупчица, а дупчище

Comment

• Отново изскачам с въпрос(и)

Някой има ли мнение за тази форумна 156-ца. Звучи и изглежда пазена и потдържана и мисля да ида да я видя.
              Почетох за този модел и до колкото разбрах задвижващите валове (drive shaft) са слабо място заедно със съединител маховик. Някаква идея какви са цените на тия чарколяци - съедините видях но другитре не намерих. Всякакви мнения за модела и конкретната кола са добре дошли.
              Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
                Отново изскачам с въпрос(и)

Някой има ли мнение за тази форумна 156-ца. Звучи и изглежда пазена и потдържана и мисля да ида да я видя.
                Почетох за този модел и до колкото разбрах задвижващите валове (drive shaft) са слабо място заедно със съединител маховик. Някаква идея какви са цените на тия чарколяци - съедините видях но другитре не намерих. Всякакви мнения за модела и конкретната кола са добре дошли.

Съединител около 700 маховик към 1400
                Alfa Romeo 156 2.4 20v "TI" - Ex ..
                Alfa Romeo 147 2.0 TS Selespeed - Ex ..
                Fiat Bravo 1.9 JTD 105hp - Ex..

Comment

• Ухаа маховика не е ебавка . A задвижващите валове някой има ли идея по колко са? Никъде не мога да намеря таква част из сайтовете а из alfa owner ги дават кат слабо място.
                  Alfa Romeo GT 1.9 JTDm@150++ hp (remapped but not dynoed), Graphite Black, Distinctive, ExtremeTuning strut bar, TOORA 570 wheels, Koni STR.T shocks + Eibach ProKit springs

Comment

• Предполагам става въпрос за полуоските.
                    Каретата, особено вътрешните, са слабо място при дизелите. Еле пък ако е с чип. Но може да се рециклират на приемлива цена.
                    Не знам как са на 156 за 175 коньовата версия, на мен за ново вътрешно каре на 166-цата ми обадиха четирицифрена сума.
                    166 2,4JTD 20V Sportronic Edizione collezionisti
                    ex 156 2,4JTD; ex 146ti; ex 145 1,6 boxer

Comment

• Първоначално публикувано от alfa_romeo_forever Покажи съобщение
                      Съединител около 700 маховик към 1400
                      Ебати и цените ...ае, не дай си боже да не закъсаш....но ако се случи ми се обади да спретнем цена под един бон за всичко.....

---------- Post added at 21:42 ---------- Previous post was at 21:38 ----------

Първоначално публикувано от xen0s Покажи съобщение
                      Ухаа маховика не е ебавка . A задвижващите валове някой има ли идея по колко са? Никъде не мога да намеря таква част из сайтовете а из alfa owner ги дават кат слабо място.
                      Всичко в тоя живот е ебане....стига да имаш желание....))
                      Няма се плашиш, топки трябват.....любовта към дадена кола ...изисква жертви.....

---------- Post added at 21:44 ---------- Previous post was at 21:42 ----------

Първоначално публикувано от tonov Покажи съобщение
                      Предполагам става въпрос за полуоските.
                      Каретата, особено вътрешните, са слабо място при дизелите. Еле пък ако е с чип. Но може да се рециклират на приемлива цена.
                      Не знам как са на 156 за 175 коньовата версия, на мен за ново вътрешно каре на 166-цата ми обадиха четирицифрена сума.
                      Дай да помагаме....
                      По добре палава италианка, отколкото скучен германец....
                      https://www.youtube.com/watch?v=oE29b_nLoFE

Comment

• Маховик имам за 460лв. Само това чипосване аз не харесвам

Comment

• Вътрешните карета са слабото звено, но пък там може да се сменя само т.нар. трипод, на 159ките е същото впрочем, струваше към 65-80лв някъде. На практика триподаа е само вътрешната част на карето между полуоската и чашата.
                          Относно съединителя, важно е да няма претрисания при огледана, най-силно се усещат на първа и задна при потегляне без газ. Там вече споменаха за ориентировъчни цени колегите.
                          Какво против чипа имаш колега? Колата става приятна за каране, разхода намаля една идея, кеф, това разбира се ако е леко пипната и както трябва. Трябва да се взима под внимание също че не трябва да се изнасилва съединителя, да речем на 120км/ч и на 6та предавка да се даде всичката газ, мотора има сила и нютонметри ама как да ги прехвърли на колелата ?
                          Аз лично съм доста доволен.
                          Alfa Romeo 159SW 2.4JTDm/20V 200* коня + 1 магаре зад волана.
                          Ако искаш да си бърз-тръгни сам, ако искаш да стигнеш далеч-тръгни с приятели!!!
                          Горе главата, нищо че е празна...

Comment

• Първоначално публикувано от mirchozo Покажи съобщение
                            Вътрешните карета са слабото звено, но пък там може да се сменя само т.нар. трипод, на 159ките е същото впрочем, струваше към 65-80лв някъде. На практика триподаа е само вътрешната част на карето между полуоската и чашата.
                            Относно съединителя, важно е да няма претрисания при огледана, най-силно се усещат на първа и задна при потегляне без газ. Там вече споменаха за ориентировъчни цени колегите.
                            Какво против чипа имаш колега? Колата става приятна за каране, разхода намаля една идея, кеф, това разбира се ако е леко пипната и както трябва. Трябва да се взима под внимание също че не трябва да се изнасилва съединителя, да речем на 120км/ч и на 6та предавка да се даде всичката газ, мотора има сила и нютонметри ама как да ги прехвърли на колелата ?
                            Аз лично съм доста доволен.
                            това разбира се ако е леко пипната и както трябва - това го разбирам

Comment

• http://www.cars.bg/c1609147
                              Тази някой гледал ли я е? Постна е откъм екстри, но може да се добавят в последствие, а цената не е лоша.
                              Снимките са доста лоши, а ми е доста далече да ходя да я гледам и ще ми е полезно ако някой вече го е правил да разкаже.
                              Карам Пижо 406 HDi, но само през деня! Нощем в сънищата си карам Alfa

Comment

• За 3200 според теб , как ще е............
                                Mercedes S320 W220
                                Ex: Alfa Romeo 156 Sportwagon 1.9 mJTD 16v 140cv+++

Comment

Working...
                                X